Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Pavel Filip a primit un răspuns din Ucraina cu privire la acuzația de estorcare a 4 mln de dolari

13 iun. 2019,, 21:25   Politică
3481 1

După ce zilele trecute de Dmitrii Ciubașenco, ex-vicepreședinte Partidului Nostru (PN), a postat pe pagina sa de Facebook că prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip și vicepreședintele Serghei Iaralov, ar fi acuzați în Ucraina de estorcarea a patru milioane de dolari de la omul de afaceri Nicolae Samborjuk, „pentru necesitățile PDM”.

Pavel Filip a scris cu ceva timp în urmă pe rețelele de socializare că a transmis o scrisoare la autoritățile de la Kiev, iar astăzi a primit un răspuns în care se precizează că: „Nu a fost constatată încălcarea legii”.

„Este răspunsul pe care l-am primit astăzi de la autoritățile de la Kiev la scrisoarea mea adresată acum câteva zile, după ce mai multe instituții de presă au scris că aș fi fost implicat în estorcarea unei sume de bani de la un anumit individ.

Probabil, același răspuns l-ar fi primit și instituțiile de presă care au scris despre această așa-numită „investigație”, dacă ar fi solicitat aceste informații de la autoritățile ucrainene. Ar fi aflat că încă trei luni în urmă, la 22 martie, se constatase că acuzațiile sunt false și nefondate.

Îmi rezerv dreptul de a depune o cerere privind atragerea la răspundere a cetățeanului care a depus plângerea pentru defăimare și calomnie.


În același timp, îmi pare rău că unii politicieni din țară, din disperare, încearcă să arunce cu mizerii, ca să crească tensiunile în actualul context politic, și așa destul de complicat. Anume acum e nevoie de calm și rațiune”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?