X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Patru principii ale lui Igor Dodon, candidatul cu numărul 4 în buletinul de vot

23 sep. 2020,, 16:45   Politică
2721 4

Grupul de inițiativă a depus la Comisia Electorală Centrală, luni, listele cu 25 000 de semnături în susținerea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcția de președinte al țării.

Grupul de inițiativă a candidatului a reușit să adune de la 800 până la 1000 de semnături din 24 de unități administrativ teritoriale de nivelul doi. Cele mai multe semnături au fost colectate în municipiul Chișinău – 4240, la Bălți – 1309, iar în Găgăuzia – 1770. În cazul în care va fi înregistrat în cursă, Igor Dodon va fi al patrulea în buletinul de vot. Coincidență sau nu, Igor Dodon a anunțat că actualul mandat de șef al statului s-a bazat pe patru piloni: Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile tradiționale.

În numerologie, persoanele marcate de cifra 4 au mai multe trăsături pozitive, care, în mare parte, coincid cu principiile anunțate de Igor Dodon. Acest număr este considerat „cel mai stabil și mai calculat”. În analiza personalității numerologice, oamenii reprezentați de această cifră sunt cei care au tendința de a fi liantul care ține lucrurile laolaltă (echilibru). Orice s-ar întâmpla, acești muncitori sunt capabili de a-și menține calmul și echilibrul interior astfel încât să treacă peste orice cu bine. Ei sunt foarte practici și metodici și sunt înzestrați cu o voință de neclintit (caracter). Numerologii sunt convinși că acei oameni care sunt binecuvântați să aibă în viața lor pe cineva cu o personalitate de tip 4 vor fi întotdeauna marcați de o puternică senzație de siguranță (responsabilitate și valori).

Revenind la principiile anunțate de Igor Dodon, să înțelegem dacă acestea corespund așteptărilor cetățenilor noștri. La fel, să vedem dacă cei patru piloni îl caracterizează pe actualul șef al statului.

ECHILIBRU. În cei aproape 4 ani de mandat prezidențial, Igor Dodon a încercat să ducă o politică echilibrată, pragmatică, atât pe plan intern, cât și extern. Pe intern, Igor Dodon a pledat mereu pentru un dialog constructiv cu toate forțele parlamentare sănătoase, indiferent de doctrina acestora și viziunea lor geopolitică. Important ca activitatea în comun a acestor forțe să aducă beneficii oamenilor din țara noastră. Așa a apărut, anul trecut, coaliția PSRM-PAS-PPDA, distrusă după asumarea responsabilității de către Guvernul Sandu, contrar înțelegerilor din sânul alianței. Mesajele publice ale președintelui au avut menirea să unifice societatea, indiferent de viziunile politice, de apartenența etnică, limba vorbită ori religia împărtășită. Același comportament l-a avut și în politica externă, prietenind și cu Estul, și cu Vestul. Moldova, fiind într-o zonă tampon între marii actori internaționali, mereu a fost atrasă în luptele geopolitice „împotriva cuiva”. Igor Dodon a evitat să prietenească „împotriva cuiva”, pledând pentru relații bune cu toți.


CARACTER. Omul este cunoscut cel mai bine când acționează în situații critice, de risc sporit la adresa personală sau a celor apropiați. În iunie 2019, Igor Dodon a demonstrat că este un jucător politic cu gândire strategică și posedă un caracter puternic. În pofida amenințărilor cu moartea la adresa sa și a familiei sale din partea regimului oligarhic, Igor Dodon a contribuit decisiv la decapturarea statului. Datorită lui Dodon, Maia Sandu a avut șansa de a face schimbarea spre bine având în mâinile sale toată puterea guvernamentală. Ce și cum a acționat, știm cu toții.

RESPONSABILITATE. Un om responsabil este cel care își ia în serios rolul său în societate și depune efort ca așteptările persoanelor din jur să fie materializate prin acțiunile necesare. Un președinte responsabil este cel care știe bine grijile cetățenilor și vine cu soluții pentru a face viața lor mai bună. Igor Dodon este președintele țării care a avut cele mai multe vizite în localitățile din republică, a fost în peste 600 de sate și orașe, unde a discutat cu zeci de mii de oameni. Ascultând atent cetățenii, durerea și așteptările lor, Igor Dodon a venit și cu inițiative, care să le facă viața acestora mai bună: indexarea pensiei de două ori pe an, alocarea de două ori pe an a plăților unice pentru peste 600 de mii de beneficiari de plăți sociale; dublarea salariilor la medici și urmează dublarea salariilor la profesori; repararea drumurilor în toate localitățile țării; să aducă apă potabilă în fiecare casă din țară; să creeze mai multe locuri de muncă prin dezvoltarea a 16 parcuri industriale în diferite centre raionale; să ajute agricultorii în acest an secetos etc. În calitate de șef de stat, a ajutat sute de familii nevoiașe din țară, iar Fundația Primei Doamne „Din inimă” a ajutat zeci de mii de familii.

VALORI NAȚIONALE. Moldova este o societate tradițională, bazată pe familie și religia noastră creștină multiseculară. Domnitorul nostru, Ștefan Cel Mare și Sfânt, ne-a apărat cu sabia în mâini țara, credința și familiile noastre. Pentru aceasta au luptat multe secole strămoșii noștri. În ultimul timp valorile și tradițiile noastre seculare se încearcă a fi înlocuite cu altele, care încearcă să ne fie prezentate ca fiind „moderne”. Noile valori, pe care le propagă unii și în Moldova, ne arată că familia nu mai este celula de bază a societății și că poate fi constituită din persoane de același sex, care, într-o perspectivă apropiată, vor avea dreptul să înfieze copii. „Valorile” importate ne mai învață că Biserica este „ceva rău”, „vechi” (arhaic), de care trebuie să uităm și „să trăim deplin toate plăcerile vieții”.

Hedonismul promovat și de unii politicieni „de tip nou” seamănă mult cu viața în orașele biblice Sodoma și Gomora. Sunt puțini politicieni care se încumetă să meargă împotriva tăvălugului propagandiștilor și lobbyștilor „noilor valori hedoniste”. Igor Dodon este printre puținii care ține la valorile noastre naționale, le apără și le promovează. Ați observat cum este atacat Igor Dodon pentru că merge la biserici, mănăstiri, inclusiv pe muntele Athos? Este atacat pentru că promovează familia tradițională, formată din bărbat și femeie, care dau naștere copiilor. Aceste alegeri prezidențiale sunt și un fel de referendum pentru moldoveni, care trebuie să aleagă: sunt pentru valorile naționale ori pentru cele „noi, importate”?

Raportul integral al președintelui poate fi găsit aici

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?