COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Patru mandate de deputat, ce aparțin PAS-ului, declarate vacante

8 sep. 12:10   Politică
1377 1

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, rapoartele pentru proiectele de hotărîre privind demisia depusă de patru deputați din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Este vorba despre Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi.

Natalia Gavrilița și-a depus cererea de demisie, după ce a primit vot de încredere din partea Parlamentului și a devenit premier.

Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi au renunțat la mandatele de deputat, în favoarea unor funcții deținute în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. Andrei Spînu este viceprim-ministru și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale. Sergiu Litvinenco a fost numit în funcția de ministru al justiției, iar Dumitru Budianschi este ministrul finanțelor.

Cele patru mandate de deputat în Parlament, care aparțin Partidului Politic PAS, rămîn vacante.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽