Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Patru legi vor fi aduse în concordanță cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția

24 noi. 2023,, 15:12   Politică
2286 0

Patru legi adoptate în contextul implementării reformei justiției vor fi aduse în concordanță cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură de 62 de deputați.

Astfel, în baza recomandărilor Comisiei de la Veneția, a fost modificată Legea privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Propunerile au scopul de a evita organizarea repetată a concursurilor pentru funcțiile de conducere din sistemul procuraturii și cel judecătoresc, în cazul în care candidatul cîștigător nu va promova evaluarea.

De asemenea, în baza avizului Comisiei de la Veneția, a fost modificată Legea cu privire la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), cu scopul de a debloca activitatea CSJ în partea ce ține de emiterea avizelor consultative în procedura penală de unificare a practicii judiciare. Autorii au mai propus modificarea Legii privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

2
1
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?