X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Patru ani de la înlăturarea lui Plahotniuc de la guvernare. Mesajul transmis de PAS

8 iun. 2023,, 17:02   Politică
2447 1

Astăzi se împlinesc patru ani de la înlăturarea regimului Plahotniuc de la putere, în urma formării coaliției istorice dintre PSRM și Blocul ACUM, transmite Noi.md.

Pe 8 iunie 2019, pe ultima sută de metri, înainte de a expira termenul cînd mai putea fi formată o majoritate parlamentară, PSRM și Blocul ACUM au semnat un acord de înțelegere temporară, au numit-o pe Zinaida Greceanîi președintă a Legislativului și au învestit Cabinetul de miniștri condus de Maia Sandu. Ședința Parlamentului s-a desfășurat în condiții extreme în acea zi, cu energia electrică deconectată.

În acest context, Partidul Acțiune și Solidaritate a amintit opiniei publice cum au derulat acele evenimente și ce semnificație au avut acestea pentru parcursul de mai departe al țării.

"Acum 4 ani, pe 8 iunie 2019, țara a scăpat de cel mai autoritar regim din ultimele trei decenii, de un regim mafiotic și banditesc. Maia Sandu a declarat atunci: „Această victorie este a dumneavoastră! Ați rezistat presiunilor, ați mers înainte în ciuda tuturor obstacolelor, ați luptat neîncetat pentru dreptate și respect", se arată într-o declarație a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit PAS, astăzi Moldova este pe calea de a se alinia statelor libere, puternice, care susțin țara noastră prin sprijin concret.


"Astăzi Moldova face pași siguri pentru a întări instituțiile, pentru a susține cetățenii și a le mări veniturile (...) Despre asta este drumul european pe care l-am ales și pentru care am luptat alături de Dvs. în toți acești ani", se menționează în comunicatul PAS.

Cu toatea acestea, formațiunea a precizat că mai este mult de lucru pînă la crearea unui stat liber și puternic, "care să nu mai poată fi acaparat de forțe oligarhice sau supus intereselor străine".

0
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?