X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Pascaru: Nu trebuie să permitem ca la putere să vină sisteme totalitare

8 iun. 2020,, 19:30   Politică
3589 8

Deputatul socialist, Nicolae Pascaru, la un an de la căderea regimului Plahotniuc spune că oamenii și politicienii trebuie să se oprească din critici și să își amintească de perioada în care în țară legea o făcea oligarhia, iar oamenilor le era frică.

”Mulți din politicieni, chiar și o parte din oameni au uitat de situația în care se afla Republica Moldova acum un an. Acum un an noi cu toții trăiam într-o țară captivă, într-o țară care se afla în prizonieratul fugarului Vlad Plahotniuc. Oamenii trăiau cu frica în sînt, oligarhia își scria propriile legi, oamenii erau persecutați, ascultati, iar oamenii de afaceri trăiau cu frica în sîn că în orice moment puteau să își piardă tot ce au agonisit”, a delcarat Pascaru pentru noi.md

Potrivit lui de la democratizarea societății, de la apariția statului Moldova noi nu am avut o așa mafie organizată la putere care să corupă practic toată țara.

”Noi ținem minte pînă 2009, țara a ajuns într-o situație cumplită unde legea nu a funcționat, iar oligarhia a pus stăpînire pe tot. Eu nu cred că nici o hoardă care o năvălit peste moldova, și tatari și turci si polonezi și ungari nu au pîrjolito așa cum a făcuto dictatura lui Plahotniuc. Iar cei care nu se supuneau erau închiși în temnițe, așa victime a lui Plahotniuc au fost și jurnaliști și activiști civici și politicieni și în mare parte au ajuns în prizonierat și businessmanii. au fost puse la cale scheme raider în cazul mai multor oameni de afaceri. Oamenii cu disperare lăsau totul în urmă și fugeau peste hotare. Toată această teroare s-a sfîrșit anume anul trecut, pe 8 iunie, iar această coaliție dintr PSRM, PAD și PPDA a reușit să pună pe fugă acel oligarh. Ar fi bine ca oamenii care acum critică, societatea civilă să își amintească de ce a fost pînă pe 8 iunie 2019. Sîntem într-un an nu atît de simplu, dar într-o societate democrată, unde nu există frică și teroare acest stat are perspectivă, are un viitor. Toată mafia lui Plahotniuc au foslosit diferit emecanisme pentru a distruge sistemul bancar, închiderea spitalelor, școlilor, furtul miliardului, aceasta mapă a vrut să distrugă statul Republica Moldova, soldații unioniști ai lui Plahotniuc și-au dorit lichidarea țării. Au fost finanțați politicieni din România, precum fostul președinte al statului vecin care umbla cu turnee prin țara noastră cu mesajul că RM nu există. cu astfel de acțiuni oligarhia a încercat să sustragă atenția oamenilor de la cea mai mare crimă și anume furtul miliardului. Orice nu s-ar întîmpla nu trebuie să permitem ca la putere să vină sisteme totalitare”, a mai spus Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?