X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Pascaru: "Moldova trebuie să-și apere interesele în relațiile cu UE"

30 mai. 2023,, 19:45   Politică
3468 1

Moldova trebuie să-și apere interesele naționale în relațiile cu Uniunea Europeană, așa cum fac acum Ungaria și Polonia, și să nu permită să i se impună valori străine și diferite experimente.

Această opinie a fost exprimată de fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, analistul politic, liderul organizației obștești "Voievod", Nicolae Pascaru, într-un interviu acordat postului public GRT (Gagauziya Radio Televizionu), relatează Noi.md .

"Să ne uităm la premierul ungar, Viktor Orban, care practic a dat afară din țara sa toate organizațiile neguvernamentale străine, același Soros, și a început să lucreze în Ungaria asupra atragerii investițiilor pentru a-și proteja producătorul agricol, pentru a promova interesele naționale. Polonia este o țară catolică. În Polonia, precum și în Ungaria, populația nu percepe valorile LGBT etc., nu permit distrugerea conceptului tradițional de familie, nu susțin persoanele transgender, transformarea din bărbat în femeie și invers. Ei își protejează interesele, iar Moldova ar trebui să facă același lucru. Ea nu trebuie să fie o platformă pentru diverse experimente, noi trebuie să ne protejăm interesele și să ne apărăm valorile tradiționale!",- a spus Nicolae Pascaru.

El a atras atenția asupra faptului că Occidentul aplică în Moldova standarde duble, ceea ce nu ar trebui să permitem.

"Se pare că în acest moment istoric sîntem mai mult sub influența Occidentului și a oficialilor europeni. Nu aș spune că moldovenii cu toții își doresc foarte mult să meargă în Europa. Dacă e să facem sondaje, moldovenii vor salarii bune, locuri de muncă bune, pensii bune, să fie pace și totul să fie bine. Politicienii convertesc acest lucru în faptul ce ne dorim în Europa, ca și cum firmele și corporațiile lor globale ne așteaptă în Europa și vom fi la același nivel cu ele și vom putea concura cu ele în viitor. Cum vom fi competitivi dacă la noi prețul benzinei este de 30 de lei, iar la ei e mult mai puțin? Desigur, există standarde duble, iar acesta este cel mai tragic lucru că nu avem democrație deplină, sîntem o țară a experimentelor și a standardelor duble, și asta pentru că nu ne respectăm reciproc", a spus analistul politic, fostul deputat al Republicii Moldova.



24
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?