Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pascaru: Moldova nu se poate transforma în țara care le rezolvă problemele europenilor

4 noi. 2020,, 16:03   Politică
5862 5

Problema migranților din Asia și Africa care caută refugiu în statele europene rămîne a fi una actuală și îngrijorătoare, inclusiv pentru R.Moldova. Asta în condițiile în care anterior cabinetul premierului britanic Boris Johnson a analizat opțiunea trimiterii solicitanților de azil în R.Moldova, a declarat deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

Pascaru a atenționat că politicienii moldoveni nu pot admite ca țara noastră să devină un punct de tranzit sau de refugiu pentru migranții străini, oricît de mari presiuni nu ar exista în acest sens din parte Occidentului.

"R.Moldova nu este gata să primească migranți din Asia sau Africa. Ceea ce scria o publicație engleză cu ceva timp în urmă despre strategiile premierului Boris Jonhson nu mă miră tare. În mare parte politica acestor țări este să impună țărilor mai mici tot felul de politici liberale cu privire la migranți. Noi înțelegem că aceste politici nu aduc decît haos, nu aduc beneficii pentru oamenii simpli, dar pe termen lung, pot să ducă la distrugerea statelor sau a națiunilor. Vedem ce probleme sînt în Germania cu migranții, care nu vor să lucreze și se întrețin doar din contul indemnizațiilor primite de la statul german. Vedem problemele care se atestă în Franța, unde migranții într-un procentaj ridicat, comit de tot felul de infracțiuni și își bat joc de tradițiile francezilor. Urmărim ce s-a întîmplat în Austria, unde din rîndurile migranților teroriști islamiști se împușcă oamenii în plină stradă", e remarcat Nicolae Pascaru.

Parlamentarul este de părere că R.Moldova trebuie să urmeze exemplul Ungariei în problema migranților, care s-a opus vehement politicilor promovate la nivel european în acest sens.

"Trebuie să luăm exemplu de la Ungaria, care nu a permis ca țara să fie o enclavă de migranți. Noi înțelegem că în lupta geopolitică, migranții sînt folosiți ca o armă împotriva țărilor care au stabilitate. Prin urmare, moldovenii noștri trebuie să trateze cu atenție această problemă, serviciile speciale să-și facă eficient treaba, iar politicul moldovenesc nici într-un caz să nu admită măcar ideea ca țara noastră poate fi tranzit pentru migranți.


Sînt situații diferite, cataclisme, războaie, care determină acești migranți să caute refugiu în alte țări, dar Moldova nu trebuie să fie în Occident țara care să le rezolve problemele europenilor și să-i aducă pe acești emigranți la noi. Sîntem împotrivă!", a conchis deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?