Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Pascaru: ”Lupta cu corupția trebuie să înceapă de la instrumentarea dosarelor de rezonanță”

13 aug. 2021,, 13:30   Politică
3555 2

Fostul deputat socialist Nicolae Pascaru spune că modul în care au loc, în prezent, demiterile în lanț, în cadrul instituțiilor de stat ridică semne de întrebare.

Potrivit fostului parlamentar, partidul de guvernare urmărește înlăturarea oamenilor PD din structurile de stat, chiar dacă mulți dintre ei au dat dovadă de competență și integritate. Este o reglare de conturi, spune Pascaru.

„De fapt mulți dintre cei care acum PAS-ul îi scoate din funcție sînt adepții PD-ului. Socialiștii cînd au fost la guvernare nu i-au demis, pentru că erau mulți funcționari competenți, nu toți dintre ei sînt corupți. Toate astea se întîmplă sub pretextul luptei cu corupția, însă primii trebuie să fie arestați oamenii care au scos banii din rezervele de stat. Dacă vrem adevăr trebuie să aducem în vizor subiectul furtului miliardului. Moldova pierde anual peste 600 milioane de lei, bani plătiți din buzunarul nostru. Toată această acțiune, lupta pentru putere, este de fapt răzbunarea unui clan politic pe celălalt”, a relatat Nicolae Pascaru.

Fostul deputat este de părere ce lupta cu corupția trebuie să înceapă de la instrumentarea dosarelor de rezonanță. Faptul că va fi schimbat un demnitar corupt pe un altul nu va mulțumi poporul, mai afirmă el.

„Și în procuratură, și în sistemul judiciar sînt oameni care-și fac serviciul lor foarte cinstit”, a mai relatat Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?