COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pascaru: Există politicieni la București care nu au dorit niciodată binele Moldovei

Pascaru: Există politicieni la București care nu au dorit niciodată binele Moldovei

Faptul că autoritățile României au tăcut timp de două săptămîni și nu au susținut noul Guvern de la Chișinău într-o perioadă tensionată, este dovada unui joc al dublelor standarde.

De această părere este liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru, care a comentat pentru Noi.md Declarația cu privire la susținerea Guvernului legitim al R.Moldova, adoptată ieri de comisiile Parlamentului României.

„Faptul că ei nu au susținut Guvernul nostru timp de două săptămîni într-o perioadă foarte complicată pentru R. Moldova este dovada acestui joc al dublelor standarde. Există politicieni la București care întotdeauna nu au dorit bine R. Moldova, au dorit ca țara să fie falimentată, au dorit o clasă politică coruptă aici, ca să reiasă pînă la urmă că Moldova este pămîntul lor, iar ei să continue cu aceste ”fantome istorice” că țara trebuie unită сu ”țara-mamă”. Din fericire, situația arată altfel: Moldova este un stat independent și suveran, are tot potențialul să devină un stat modern, un stat dezvoltat în centrul Europei”, a declarat Pascaru.


Liderul „Voievod” mai spune că R. Moldova trebuie să mențină o relație bună cu statul vecin, dar bazată pe respect reciproc, politică pe care încearcă să o promoveze și președintele Igor Dodon.

„Mesajul pe care îl aduce președintele este că noi cu țara vecină nu avem nimic de împărțit decît o diplomație bună, decît niște relații bilaterale foarte bune, cu atît mai mult că sîntem recunoscători pentru toate lucrurile bune făcute de România în R. Moldova, inclusiv ajutorul oferit pentru școli și grădinițe. Ar fi bine ca pe viitor să ne respectăm reciproc statalitatea, țările, dar să fim în același timp deschiși. Președintele vrea într-adevăr să unească și Estul și Vestul promovînd un dialog de pace”, a opinat Nicolae Pascaru.

Menționăm că ieri Comisiile de politică externă ale Parlamentului României au aprobat, în unanimitate, un proiect de declaraţie privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău, la mai bine de două săptămîni de la începutul crizei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load