Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pascaru, după decizia Curții Constituționale: Se atestă o subjugare politică a instituțiilor

18 ian. 2022,, 17:20   Politică
3359 3

Analistul politic Nicolae Pascaru, lider al Mișcării "Voievod", dezaprobă hotărîrea de astăzi a Curții Constituționale, prin care a declarat legală ratificarea Convenției de la Istanbul.

Pascaru a reiterat că acest document nu este necesar R.Moldova și că dincolo de obiectivul anunțat al Convenției de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor, se ascunde un alt scop. Potrivit lui, în Codul penal al R.Moldova există deja prevederi ce se referă la violența domestică, de aceea adoptarea Convenției de către R.Moldova este inoportună.

"Adoptarea acestei Convenții este rezultatul faptului că autoritățile moldovenești în mare parte nu sînt într-atît de independente, ci subjugate politic din afară. Pe parcursul procesului de așa-zise reforme europene, vedem că tot mai tare intrăm în diferite probleme, scopul de a subjuga instituțiile moldovenești din afară.

Față de Curtea Constituțională a R.Moldova sînt mai multe întrebări. Dacă e să ne uităm la componența Curții, care este rezultatul unei înțelegeri politice, mulți din membrii actuali au fost activiști politici care au apărat interesele unei grupări politice, lucru regretabil. Cel mai tragic ce este la noi în țară este că acești magistrați au anulat așa-zisa lege a miliardului, ceea ce a fost o palmă pentru alegători, cu proiectul privind vîrsta de pensionare au dat-o în bară, iar acum promovarea acestei Convenții, vine ca o batjocură. De ce este promovată?

Ei invocată problema violenței domestice, dar acest domeniu este deja reglementat prin intermediul Codului penal, de ce trebuie să instituim mecanisme suplimentare? Sînt mai multe semne de întrebare. Pentru faptul că o mulțime de pensionari au de suferit sau că a fost furat un miliard și cetățenii plătesc – nu sînt probleme atît de importante precum prostia asta de lege. Asta nu înseamnă democrație, oamenii sînt subordonați politic și pe urmă se revoltă de ce trăim așa de rău.


Dar oamenii vor face diferența, și își vor face ulterior concluziile. Din păcate, vedem „ingineria aceasta socială” folosită la maxim de partenerii externi pentru a ne lăsa în dominația externă, dar asta nu înseamnă democrație", a relatat Pascaru.

Curtea Constituțională a declarat astăzi inadmisibilă sesizarea depusă de doi deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în legătură cu ratificarea Convenției de la Istanbul. Președinta Curții, Domnica Manole, a explicat că sesizările nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi admise pentru examinare în fond, menționînd că „Convenția nu contrazice constituțiile naționale care definesc căsătoria”.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?