Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pascaru: Discursul lui Dodon la ONU este cel mai mare succes al diplomației moldovenești

27 sep. 2019,, 17:00   Politică
4153 7

Președintele Igor Dodon s-a prezentat cel mai bine dintre toți demnitarii moldoveni care au ținut discursuri la tribuna Adunării Generale a ONU, opinează liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Într-un interviu pentru Noi.md, Pascaru a precizat că șeful statului a reușit într-un mod iscusit să prezinte realitățile socio-politice din țara noastră, avînd un mesaj consecvent și față de partenerii externi.

„Discursul președintelui de la tribuna ONU a fost în mare parte cel mai mare succes în diplomația moldovenească, practic de la înființarea statului. Mulți politicieni moldoveni au vorbit de la această tribună, dar puțini au putut să transmisă mesajul complet al realității moldovenești, a ceea cum trăim noi, moldovenii, și care sînt probleme noastre. Președintele, într-un mod foarte diplomatic, a abordat toate temele importante fără să deranjeze marile puteri, și a dat, astfel, dovadă că Moldova are o diplomație iscusită.

El a atras atenția la căderea regimului oligarhic, a văzut în perspectivă coaliția cu blocul ACUM și prin aceasta a adus un exemplu că R. Moldova poate fi un precedent important cînd puterile mari, precum Rusia, UE, SUA, depun eforturi pentru a construi o democrație adevărată”, a comentat Nicolae Pascaru.

Activistul civic a salutat și modul în care Igor Dodon a abordat de la tribuna ONU problema transnistreană.


„Președintele a făcut un exercițiu intelectual foarte bun, a investit în ziua de mîine, venind cu un mesaj constructiv pentru negocierile în formatul 5+2. Acest discurs istoric va da roadele sale în viitoarele luni, ani, pentru că pentru prima dată președintele a ieșit la tribună nu să se plîngă de situația care este, dar a venit cu argumente, propuneri concrete. Cred că președintele Dodon a avut cel mai bun discurs dintre liderii care au făcut declarații de la tribună. În viitor credem că tot ce a spus președintele se va materializa”, a conchis Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?