Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pascaru, despre reducerea numărului secțiilor de votare în Transnistria: Cineva se străduie ca aici să fie haos

9 iul. 2021,, 15:53   Politică
3313 8

Hotărîrea Curții de Apel de a reduce numărul secțiilor de votare în stînga Nistrului de la 41 la 12 constituie o încălcare gravă a drepturilor cetățenilor din regiunea transnitreană, consideră deputatul PSRM Nciolae Pascaru.

În opinia lui, asemenea abordări nedemocratice atentează flagrant la drepturile cetățenilor moldoveni din stînga Nistrului și servesc drept temei pentru izbucnirea unor noi conflicte.

„Vedem două tendințe în ultima perioadă: majorarea numărului secțiilor de votare peste hotare, la insistența ambasadelor, și, a doua - încălcarea drepturilor omului în stînga Nistrului, se vrea ca acești cetățeni să fie izolați. O asemenea hotărîre nu are nimic comun cu drepturile omului cu convențiile internaționale. Este o schizofrenie politică, puterile de dreapta au folosit dintotdeauna toate metodele astea nedemocratice, dictatoriale, meschine anume pentru a-și atinge scopurile lor prin diferite mijloace, ceee ce atentează la drepturile oamenilor care au cetățenia R.Moldova. Vedem în premieră cînd este folosită de PAS și curatorii lor din amabsasele străine. Este un precedent foarte rău, un precedent nedemocratic. Dacă va fi așa și pe viitor, departe nu o să ajungem”, a reacționat Pascaru.

Deputatul mai este de părere că asemenea abordări ar putea duce la destabilizarea situației în regiune.

„Vedem cum în pași mici ei ne duc la un conflict armat. Cineva se străduie ca aici să fie haos. Vedem dezordine, manipulare și propagandă. În Europa deschidem aproape 200 de secții, dar la noi acasă nu le dăm voie oamenilor să voteze. Oamenii doresc acolo stabilitate, pace, ca Moldova să fie reîntregită, să există o conexiune între Chișinău și Tiraspol”, se mai arată convins deputatul Nicolae Pascaru.


Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

Reprezentanții PAS nu au comentat deocamdată situația, precizînd că așteaptă decizia motivată pentru a vedea argumentele, precum și hotărîrea Curții Supreme de Justiție (CSJ).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?