Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pascaru, despre războiul din Ucraina: Cred că puterea și opoziția de la Chișinău va găsi mecanisme pentru a ține situația sub control

24 feb. 2022,, 09:45   Politică
4105 2

Pe fondalul acțiunilor militare declanșate în Ucraina, este important ca cetățenii, forțele politice din R.Moldova să păstreze calmul și să rămînă uniți în fața pericolului.

O asemenea declarație a fost făcută pentru portalului Noi.md de liderul Mișcării Voievod, Nicolae Pascaru. Activistul a precizat că țara noastră trebuie să fie pregătită să intindă o mînă de ajutor refugiaților din țara vecină, care cel probabil ne vor trece hotarul în număr mare în această perioadă tensionată.

„Este o situație excepțională vedem un război. În istoria țărilor noastre, regiunii noastre războaiele sînt niște lucruri care odată la 50-60 se întîmplă. Din păcate regiunile noastre în perioada istoriei nu sînt evitate de conflicte geopolitice. Din păcate diplomația internațională care a lucrat în ultimii 10-15 ani nu a avut rezultate. Acum este important ca toți oamenii să nu intre în panică, să păstrăm calmul, cetățenii R.Moldova să înțeleagă situația și să primească refugiați din Ucraina pentru că după informația noastră foarte mulți oameni, sute de mii vor căuta salvare anume în țara noastră. Noi modovenii sîntem ospitalieri, întotdeauna am înțeles nevoile altor popoare, sîntem datori să ajutăm poporul ucrainean în momentele de cumpănă. Mișcarea Voievod cheamă ca mai multe ONG-uri, organizații politice, diferite asociații să se consolideze în acțiunile care vor urma. Avem nevoie de voluntari ca să aprovizionăm cu cele necesare refugiații”, spune liderul Voievod.

"Războaiele nu hotărăsc ceea ce este bine sau rău, ci doar cine rămîne în viaţă", mai afirmă acesta.

Nicolae Pascaru și-a exprimat speranța că pe fondalul acestei situții fără precedent, Parlamentul, puterea și opoziția din R.Moldova vor găsi mecanismele necesare pentru a ține situația sub control.


„Este o situație serioasă și este important să nu cedăm provocărilor, panică, dezinformare sau instigare de ură, sau chemarea la război. Noi trebuie să fim calmi, înțelepți, trebuie să reieșim din interesele noastre naționale. Eu cred că Parlamentul, puterea și opoziția va găsi mecanismele necesare pentru a ține situația sub control. Este important ca la acest exercițiu să participe toți actorii politici din R.Moldova pentru a preveni situații de conflict și pentru a trece peste această criză regională”, a mai menționat Pascaru.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?