X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Pascaru, despre hotărîrea CEDO privind cuplurile de același sex: „Ne ofensează”

31 ian. 2023,, 12:35   Politică
3417 0

Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului prin care obligă toate statele membre ale Consiliului Europei, inclusiv Moldova, să instituie o formă legală de protecție a cuplurilor formate din persoane de același sex, este îndreptată împotriva la tot ce înseamnă tradiție în țara noastră, un stat care-și respectă cultura, dar și religia. Opinia aparține președintelui Mișcării naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru, fiind exprimată în cadrul unui interviu pentru Noi.md.

„Această decizie pe noi ne ofensează, pentru că noi vedem în această comunitate a Europei dublele standarde folosite pentru diferite țări. În mare parte, aceste instrumente sînt folosite de organizații pentru a lupta cu biserica, avînd în vedere că biserica ortodoxă tradițională are o influență în țara noastră. O mare parte din moldoveni sînt creștini-ortodocși și defapt toate sondajele arată că biserica are influență într-o societate, însă puterile din afara țării încearcă să se bage în acest lucru”, a declarat Nicolae Pascaru.

Președintele Mișcării naționale „Voievod” spune că moldovenii ar trebui să simtă compasiune față de persoanele care nu au reușit să se identifice, și nicidecum ură. Dar chiar și așa, statul ar trebui să se focuseze pe probleme mai importante, dînd exemplu sărăcia în care trăiește majoritatea populației sau facturile mari pe care le primim la fiecare final de lună.

„Nouă ne este jale de acești oameni, că au nimerit în această situație. Este o dilemă pentru ei, dar și pentru noi. Trebuie să-i primim cu compasiune, pentru că ei nu se pot identifica că sînt bărbați sau femei. Organizațiile internaționale sînt implicate în aceste duble standarde. Sute de mii de pensionari sînt exterminați, pentru că nu li se dau bani ca să supraviețuiască în R. Moldova, pe cînd au lucrat o viață întreagă. Oamenii cu dizabilități sînt marginalizați, dar se favorizează niște grupuri pentru a distrage atenția de la problemele importante care sînt în RM.

Noi trebuie să luăm exemplu de la Polonia, o țară catolică care este împotrivă la ceea ce se întîmplă, de la Ungaria care a scos toate ONG-urile lui Soros și își întărește cultura, economia și altele. RM trebuie să fie o țară independentă și suverană și să-și rezolve problemele acasă. La noi în țară drepturile omului sînt respectate și noi nu avem persoane cae sînt marginalizate din cauza că ele sînt LGBT. Această problemă se supraapreciază. Marea problemă e că prețurile sînt mari, gazul scump, taxele mari, salarii mici și lipsa locurilor de muncă”, a adăugat Pascaru.


Și Mitropolia Republicii Moldova a venit cu o reacție, menționînd că o astfel de decizie contravine conștiinței ortodoxe și istorice a poporului și că cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în țara noastră va fi urmată de o reacție pe măsură.

Decizia CEDO prin care obligă toate statele membre a Consiliului Europei să instituie o formă legală de protecție a cuplurilor formate din persoane de același sex a fost aprobată în 17 ianuarie. Hotărîrea vine în urma examinării sesizărilor a trei cupluri LGBT din Federația Rusă, care au cerut dreptul la căsătorie. Potrivit deciziei, în cazul Fedotova și alții împotriva Federației Ruse, toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal, care să protejeze traiul în comun a acestor cupluri.

Republica Moldova a devenit membră a Consiliului Europei în luna iulie 1995 și a ratificat Convenția europeană a drepturilor omului pe data de 24 iulie 1997.

28
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?