Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Pascaru, despre Convenția de la Istanbul: "Este o stratagemă, un cal troian"

1 oct. 2021,, 13:23 (reactualizat 2 oct. 2021,, 05:43)   Politică
4624 11

La 30 septembrie Guvernul R.Moldova a aprobat hotărîrea de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și sub numele Convenția de la Istanbul.

Politologul Nicolae Pascaru vede însă un pericol pentru societatea moldovenească în acest document, argumentînd că deja mai multe țări europene cum ar fi Ungaria, Turcia, Bulgaria, Rusia, Letonia, Polonia, Belarus, Ucraina au respins Convenția. Criticii documentului spun că acesta conține unele prevederi controversate ce țin de introducerea noțiunilor de "transsexuali" sau de persoane de „al treilea sex”.

"De fapt fațada Convenției constă în apărarea femeii, dar jocul ascuns este în a doua partea a Convenției, unde este vorba despre educarea gender, crearea celei de-a treia identități și asta va aduce mai multe probleme în societate. Practic poate fi provocată o revoluție socială, pentru că, după ratificare va fi schimbată legislația privitor la educația în școli, privitor la formarea opiniei publice, educația gender și anume crearea celei de-a treia identități. Adică după adoptarea legii, în școli și în grădinițe va fi semănată ideea că omul singur își poate alege, indiferent de natură, identiatea, sexul: bărbat sau femeie. Vorbim despre un haos, o revoluție", a menționat Pascaru.

Nicolae Pascaru a precizat că guvernarea PSRM s-a opus vehement ratificării Convenției de la Istanbul anume din aceste considerente. Dincolo de obiectivul anunțat al Convenției de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor, se ascunde un alt scop ascuns, spune politologul.

"Apărarea femeii de violența domestică este o lege bună, dar guvernele țărilor au deja mecansime bune pentr atingerea acestui obiectiv, Convenția de la Istanbul este însă o stratagemă bine gîndită, un cal troian, și anume propaganda celui de-al treilea gen. Toate acestea pot duce la o destabilizare a psihicului tinerei generații, a copiilor. Vorbim despre un impact distructiv al acestei legi, deci nu putem admite implementarea ei", a adăugat Pascaru.


Politologul a făcut referire la declarațiile al acest subiect ale ministrului Justiției al Poloniei, țară care a anunțat deja retragerea din Convenția de la Istanbul. "Această Convenție este un cal troian, care are ca pioritate un manifest neomarxist ce este împotriva drepturilor cetățenilor din diferite țări", a declarat ministrul Justiției al Poloniei, Zbigniew Ziobro.

În martie 2021, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a înaitnat un demers cu privire la retragerea țării din Convenția de la Istanbul, din aceleași îngrijorări.

În concluzie, Nicolae Pascaru a remarcat că implementarea acestei Convenții în R.Moldova va duce la divizarea societății și va provoca o revoluție socială, iar autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a nu admite asemenea evoluții.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?