Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Pascaru: Democrația din R.Moldova este din nou în pericol

25 aug. 2021,, 16:56   Politică
3094 20

Încercările de a sumbina independența Procuraturii, a Centrului Național Anticorupție, dar și a altor instituții-cheie de către actuala guvernarea reprezintă un pericol la adresa democrației R.Moldova, opinează fostul deputat PSRM, liderul Mișcării Voievod, Nicolae Pascaru.

El a remarcat că în ultima perioadă sînt promovate tot felul de inițiative dubioase menite să submineze statul de drept.

"În 30 de ani de independență țara a fost condusă de tot felul de clanuri de elită, de oameni de peste hotare, clanuri de interese internaționale, oligarhi, iar poporul a avut de suferit. Ceea ce face guvernarea este o greșeală foarte mare, asupra căreia trebuie să tragem un semnal de alarmă: este vorba de anularea concursurilor la posturi importante precum sînt cea de procuror general, șeful CNA, toate acestea sînt un pericol pentru democrația moldovenească. Există riscul să fie aleși nănași, cumătri și să ne pomenim iarăși în cercul acesta vicios. De fapt ceea ce face guvernarea seamănă cu o răfuială politică împortiva oponenților. Oamenii așteaptă altceva, rezultate concrete: creșterea economică, lupta cu corupția, ridicarea nivelului de trai. Toată puterea de stat este concentrată în mîinile unui grup de oameni", menționează fostul deputat.

Pascaru s-a referit și la inițiativa privind excluderea procurorului general și a procurorului Găgăuziei din componența Consiliului Superior al Procurorilor, menționînd că și această este o sfidare a statului de drept.

"Sistemul este așa alcătuit ca puterea să fie separată în stat, ca acele clanuri politice și grupuri de interese să nu dețină întreaga putere. Ceea ce se întîmplă este o sfidare. Sub pretextul luptei cu corupția vedem că au loc mai multe nereguli", a mai spus Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?