X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Pascaru: Curtea Constituțională îndeplinește indicațiile lui Plahotniuc

8 mai. 2020,, 13:15   Politică
3321 15

Hotărîrea cu privire la declarea neconstituțională a Acordului de credit din partea Rusiei, denotă că Curtea Constituțională este capturată și că acționează la indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, consideră liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, această hotărîre este una exclusiv politică, și nu are nimic cu interesul statului și al cetățenilor.

„Anularea creditului rusesc a demonstrat că toată organizația politică a lui Plahotniuc, oameni din diferite partide, prin implicarea Curții, fac tot posibilul să întoarcă gruparea oligarhică care a fost 9 ani la guvernare. Curtea este capturată și îndeplinește indicațiile lui Plahotniuc”, a comentat Nicolae Pascaru.

În opinia liderului Voievod, în urma acestor jocuri politice, cu influențe din afara țării, cei care vor avea de suferit sînt cetățenii.

„Situația asta denotă și implicarea actorilor geopolitici, care nu vor să scape R.Moldova de sub dominația lor, văzînd că avem o guvernare de stînga. Occidentul văzînd că nu poate să hotărască problemele sale în teritoriu, încearcă să se angajeze economic. Însă Curtea Constituțională nu are în competență disputele economice din Parlament, judecătorii au arătat că sînt la cîrma actorilor politici. Este o situație ieșită din comun, un nonsens care lovește în fiecare cetățean, în afacerile mici și mijlocii. Este în pericol și situația bugetarilor și cea a pensionarilor”, a explicat Pascaru.


Nicolae Pascaru a dat de înțeles că la ora actuală se pregătește terenul pentru revenirea în scena politică a fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc.

„Plahotniuc nu a plecat cu mafia lui. Chiar dacă de un an nu mai este prezent, dar în toate structurile sînt oamenii lui care sabotează deciziile autorităților: în Procuratură, poliție, ministere, în structurile serviciilor speciale. Vedem chiar și la CC sînt oameni care îi fac jocul. Toate crimele guvernării din 2009 pînă în prezent, acum vor încerca să șteargă tot sub lozinca integrării europene. Este un pretext să-l primească pe Plahotniuc înapoi și Maia Sandu ar pute accepta acest joc”, a mai spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий