Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pascaru: Cartea lui Țîrdea e "un monument al pseudo-democrației" în R.Moldova

23 oct. 2020,, 07:15   Politică
3941 4

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru salută publicarea cărții politologului Bogdan Țîrdea: ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”.

O astfel de publicație, în care să fie scoase la iveală schemele existente la nivelul societății civile, era necesară în R.Moldova, spune Pascaru. Potrivit lui, aceste lucru erau cunoscute opiniei publice, însă autorul a reușit să prezinte probe în aceste sens.

„Cartea lui Țîrdea e un monument al pseudo-democrației în R.Moldova. Vedem acum în cifre și fapte reale, nu putem spune că aceste opinii sînt un mit. Din păcate, Moldova este siutată în zona intereselor mari, a influențelor enorme și, din păcate, vedem efectul acestor influențe pseudo-democratice. În ultimii 10 ani vedem că o mare pare din ONG-uri sînt finanțate cu sute de milioane de dolari, din bani străini, pentru ca să petreacă asupra noastră un experiment de inginereie socială”, a comentat Pascaru.

El a remarcat că influența nefastă a anumitor organizații în R.Moldova s-a resimțit prin crizele care au cuprins mai multe sectoare ale țării, inclusiv sectorul justiției, sectorul bancar și politic.

„Avem în rezultat un haos total în reforma Procuraturii, haos în reforma judecătorească, practic la pămînt. Mii de voluntari și lideri neformli de ONG-uri sînt conectați la aceste structuri. Cum s-a putut într-o țară care pretinde a fi democratică printr-o lovitură să fie distrus tot sectorul bancar? Să fie pusă în pericol securitatea financiară a statului? Cum a putut într-o societate democratică să conducă un oligarh atîțea ani și să-și bată Joc de poporul acesta? De ce oganizațiile internaționale care au monitorizat țara noastră au lăsat ca să se îmtîmple aceste lucruri?! Nu este vorba e democratizare a societății, dar are loc dezmembrarea instituțiilor statale, distrugarea interesului național, și ca rezultat, noi avem milioane de cetățeni care evadează din R.Moldova. Aici este răspunsul. Aceste organizații reprezintă un inamic din afară care sabotează și pregătesc statul R.Moldova pentru invazia corporațiilor globaliștilor și intereselor politice oculte”, a comentat Nicolae Pascaru.


„Totuși nu tot Occidentul ne vrea răul, dar sînt anumite organizații care își au un interes al lor specific”, a mai adăugat Pascaru.

Deputatul a subliniat că pentru lucarea sa, Bogdan Țîrdea merită respectul tuturor cetățenilor, inclusiv al clasei politice și oamenilor de bună credință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?