Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Pascaru: Arestarea lui Stoianoglo - un act de sabotaj național

8 oct. 2021,, 11:54   Politică
3198 6

Moldova intră din nou într-un cerc periculos odată cu arestarea dubioasă a procurorului general Alexandr Stoianoglo, consideră fostul deputat PSRM, politologul Nicolae Pascaru.

El a menționat că guvernării trebuie să-i ajungă suficientă înțelepciune pentru a repara greșeala comisă în raport cu Stoianoglo, de altfel să se aștepte la revolte sociale.

„Arestarea lui Stoianoglo este un act de incompetență totală și un act de sabotaj național. Din ceea ce cunoaștem din discuțiile de culise despre Stoianoglo, acesta este unicul procuror care nu s-a subordonat nimănui.

Ce se întîmplă acum în tabăra Maiei Sandu este că cîștigă aripa lui Plahotniuc, care încearcă să se răzbune și să facă tot posibilul ca nimeni să nu vorbească de miliard și să ascundă adevărul. Noi tot înțelegem, dar chiar în așa formă să fie închis procurorul general - este inadmisibil într-un stat de drept. Faptul că este îvinuit de ceva, iar în timp de o oră se deschide cinci dosare penale este un act criminal.

Oamenii aceștia vor să-l pună pe Stoianoglo să tacă pentru că anume procurorul care a spus ceea ce se întîmplă la noi în țară, că sînt implicați și oficiali europeni acolo. Ceea ce spuneam în campania electorală că sîntem conduși din afară, ceea ce a fost de demonstrat”, argumentează Pascaru.


Fostul deputatul mai consideră că asemenea acțiuni sînt semnale că țara se îndreaptă din nou spre dictatură, greșeală ce nu va fi trecută cu vederea de către populație.

„Procurorul este un om cinstit, ambițios care merge pînă la capăt, nu se oprește în fața șacalilor politici, iar acest arest este o mare greșeală. Vedem tensiuni în sudul țării. Vedem o nemulțumire majoră în societate față de ridicarea prețurilor, toate aceste pot duce la revolte sociale. Toate aceste sancțiuni le va primi guvarnare, va fi un rezultat al guvernării. O mare parte dintre oameni văzînd ce se întîmplă sînt dezamăgiți total.

Sperăm să le ajungă înețelepciune guvernanților și să repare greșeala, din nou intrăm într-un cerc periculos, anume de dictatură care nu va aduce nimic bun. Orice presiune trezește rezistență”, a concluzionat Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?