Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pascaru a părăsit în direct platoul unei emisiuni: Ce l-a supărat pe deputat

26 ian. 2021,, 14:19   Politică
8121 10

Fiind invitat la Jurnal TV, deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, a plecat din platou chiar în timpul emisiunii. Pascaru își explică gestul prin simplul fapt că a fost atacat personal, nu ideile lui - lucru firesc să se întîmple într-o dezbatere televizată.

„Când merg la orice emisiune, sunt mereu pregătit cu multe argumente și am răspunsuri cu explicații factologice la orice întrebare pusă de oponenți. Emisiunea de ieri a fost transformată, din păcate, într-un rechizitoriu public la adresa mea și a unor colegi din partid. Realizatorul de la această televiziune angajată politic (proprietarul "de facto" a susținut deschis candidatura Maiei Sandu și a finanțat campania ei electorală), dar și unul din invitați, cunoscut pentru pretinsa "analiză" pe care o vinde celui care plătește mai mult, m-au atacat întreaga emisiune. N-au atacat ideile și poziția prezentată de către mine, ci pe mine personal”, scrie Pascaru pe pagina sa de Facebook.

Pe lîngă Pascaru, în platoul emisiunii au fost prezenți Oazu Nantoi, Anatol Țăranu, personaje care și-au „permis” să-l insulte pe deputatul socialist.

„Voi remarca faptul că singurul invitat din platou, care a încercat să fie echilibrat, a fost deputatul Chiril Moțpan. Telespectatorii așteaptă o discuție pe marginea ideilor, a platformelor politice, a viziunilor de dezvoltare pentru țară. Cetățenii vor să audă de la politicieni și analiștii politici soluții la problemele lor. Nu jigniri personale și lovituri sub centură între aceștea”, a mai scris Nicolae Pascaru.

Totodată, Pascaru critică și atitudinea moderatorului dezbaterii, Dumitru Mișin, care ar trebui să fie echidistant.


„Cred că telespectatorii trebuie să vadă mai mult echilibru și o poziție obiectivă la realizator, nu atacuri direcționate doar spre o țintă - PSRM și Igor Dodon. Oamenii vor ca realizatorii, jurnaliștii, să nu ia parte unor invitați în studiou împotriva altui invitat. Asta deja seamănă a politică și mai puțin a jurnalism. Dacă suntem invitați la emisiune, e bine cel puțin de păstrat o minimă echidistanță și profesionalism. Pentru că altfel ne simțim invitați la dezbateri la sediul PAS și nu în platoul unei televiziuni. Anume comportamentul incorect în raport cu telespectatorii, dar și în adresa mea, m-a făcut să părăsesc platoul acestui post tv. Pe viitor, o să cântăresc mult dacă să mai accept invitația la acest canal, care s-a demonstrat că face politică, propagandă, dar nu jurnalism.”, a adăugat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?