X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PAS va încerca să extindă atribuțiile Președintelui Republicii Moldova. Opinie

19 iul. 2021,, 15:45   Politică
4218 4

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va solicita modificarea Constituției pentru extinderea atribuțiilor constituționale ale Președintelui Republicii Moldova.

Această opinie a fost exprimată de către jurnalistul, politologul, Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a atras atenția asupra faptului că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, are împuterniciri extinse în țară, iar partenerii săi politici din Moldova vor dori să urmeze același scenariu, ca să le fie mai ușor să realizeze politica de care au ei nevoie.

"Moldovei i s-a făcut dor de republica prezidențială. Și nu este exclus faptul că unul dintre primii pași ai PAS în Parlament să fi extinderea atribuțiilor constituționale ale Președintelui. Problema denumirii limbii de stat este doar un fundal pentru indicarea tendinței generale. Următorul pas poate fi desemnarea Integrării Europene în Constituție. Dar miza principală este extinderea împuternicirilor președintelui pentru a subordona nu doar guvernul ca atare, ci și întregul bloc al puterii. Cred că întregul bloc al puterii va trece mai devreme sau mai târziu sub conducerea Președintelui Republicii Moldova", a spus Ernest Vardanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?