X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PAS va contesta alegerile locale generale din mun. Orhei: O adevărată operațiune specială

6 noi. 2023,, 11:13   Politică
5358 2

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, la primăria din Orhei, Sergiu Stanciu, va contesta rezultatele alegerilor din 5 noiembrie, unde Tatiana Cociu, cea spre care s-a îndreptat susținerea PP „Șansa” după excluderea lui Alexei Lungu din cursă, a cîștigat alegerile din primul tur, transmite Noi.md

"La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întîmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase. Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul", a anunțat Sergiu Stanciu.

Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, a cîștigat din primul tur alegerile pentru primăria municipiului Orhei. După încheierea numărării voturilor, aceasta a obținut 57,59%, ceea ce înseamnă că 6 338 de locuitori ai Orheiului și-au dat votul pentru ea. Pe locul al doilea s-a situat candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 17%.

8
6
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?