Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

PAS și Platforma DA - pe baricade după desemnarea lui Grosu la șefia Executivului

18 mar. 2021,, 09:28   Politică
2805 1

Reprezentanții Platfomei DA spun că prin înaintarea tacită a lui Igor Grosu la șefia Guvernului, Partidul Acțiune și Solidaritate și președintele țării au pierdut încrederea foștilor aliați din Parlament.

Reprezentanții Platformei DA spun că, deocamdată, nu au luat decizia de a vota sau nu echipa guvernamentală condusă de Igor Grosu, dar se arată convinși că acesta va obține vot de încredere în Parlament. De cealaltă parte, reprezentanții PAS spun că dacă Igor Grosu va fi votat în Legislativ, după o perioadă scurtă de guvernare, PAS va încerca, din nou, posibilitatea dizolvării Parlamentului, notează IPN.

Reprezentanții PAS spun că premierul desemnat va veni în Parlament pentru a cere vot de încredere deputaților, prezentînd un program anticriză de guvernare și o echipă de profesioniști. Totuși, chiar dacă Guvernul condus de Igor Grosu va trece testul Legislativului, deputații PAS spun că nu vor renunța la ideea alegerilor anticipate.

„Dacă va fi învestit Guvernul, înseamnă că așa cum a fost planificat și în cazul Nataliei Gavrilița, vom implementa acțiuni pe termen scurt, necesare, de ordin economic, cît și pentru gestionarea crizei politice și ulterior guvernul va încerca să declanșeze acele modalități constituționale de dizolvare a Parlamentului”, a spus deputatul PAS, Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

De cealaltă parte, reprezentanții Platformei DA se arată profund dezamăgiți de desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la șefia Guvernului și spun că prin decizia de desemnare a candidatului PAS, dispar circumstanțele dizolvării Parlamentului, iar data alegerilor este amînată pentru o perioadă nedeterminată.


„Cu înaintarea lui Igor Grosu, deja este clar pentru toată lumea că alegeri parlamentare anticipate nu vor fi. De data asta a fost înaintată o candidatură ca să fie votată, și cu siguranță, Guvernul va fi votat. Încă n-am discutat la partid dacă votăm sau nu. Problema este că n-a existat o comunicare, măcar cu foștii aliați de bloc, problema este că PAS a pierdut încrederea aliaților în Parlament”, a spus deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

În urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare, președintele interimar PAS, Igor Grosu, a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru. Decretul de desemnare a fost contestat la Curtea Constituțională de deputații PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?