Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

PAS reacționează la acuzațiile democraților

22 aug. 2018,, 15:00   Politică
2865 5

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritatea neagă că au vro legătură cu președinta Fundației Otwarty Dialog, Ludmilei Kozlowska, recent expulzată de pe teritoriul UE, notează Noi.md.

Potrivit PAS, participarea membrilor formațiunii la o conferință internațională organizată de acest ONG, nu poate nicidecum fi catalogat drept finanțarea ilegală a partidului.

"PAS nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul menționat. Am participat la o conferinţă organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. Discuțiile sunt publice, le recomandăm celor de la PD să le asculte cu atenție", se arată în declarația PAS.

Menționăm că un grup de deputați PDM a trimis, ieri, scrisori către mai multe instituții de stat ale Republicii Moldova, solicitînd verificări și clarificări privitoare la posibilele activități contra țării noastre ale Ludmilei Kozlowska, deținătoare de dublă cetățenie ruso-ucraineană și ale Fundației condusă de aceasta, numită Otwarty Dialog (Dialog Deschis).

Motivele principale ale adresărilor înaintate de către deputații PDM sînt recenta expulzare a Ludmilei Kozlowska de pe teritoriul Poloniei și al Uniunii Europene și acuzațiile grave apărute contra acesteia, în mod deosebit obținerea de finanțări dubioase din Federația Rusă și complicitate cu serviciile de informații rusești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?