COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PAS propune micșorarea amenzilor legate de COVID-19

PAS propune micșorarea amenzilor legate de COVID-19

Partidul Acțiune și Solidaritate a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind modificarea schemei de penalizare pentru încălcarea interdicțiilor sanitar-epidemiologice, informează canalul telegram "Мамалыга и токана”.

Potrivit proiectului PAS, dacă la moment acestea variază între 22500 și 25000 de lei pentru persoanele fizice și, respectiv, între 50 - 75 mii lei pentru persoanele juridice, ei propun ca acestea să se încadreze între 2-5 mii lei pentru persoanele fizice și între 10-35 mii de lei pentru persoanele juridice.

Totodată, proiectul de lege prevede majorarea amenzilor în cazul încălcărilor repetate - 25 de mii de lei pentru persoanele fizice.


Autorul proiectului de lege, Sergiu Litvinenco, subliniază că, dacă proiectul va fi votat, amenzile aplicate pînă la intrarea în vigoare a acesteia, dar asupra cărora sancțiunea aplicată nu este definitivă (de exemplu, a fost contestată de către contravenient) sau, deși este definitivă, nu a fost încă achitată de contravenient, se vor calcula conform cuantumului prevăzut în această inițiativă. Spre exemplu, o amendă aplicată în virtutea legii vechi în valoare de 22500 lei, ulterior amendamentelor propuse, va constitui 2000 lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load