X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PAS mizează pe numirea unui nou guvern pînă la sfîrșitul lunii iulie

2 iul. 2021,, 10:30   Politică
3692 7

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, spune că imediat a doua zi după alegeri formațiunea sa va anunța deciziile luate în privința formării unui Guvern funcțional.

Și asta dacă PAS va obține o majoritate în Legislativ, informează Realitatea.md.

„Noi va trebui să facem unele acțiuni contra cronometru în Parlament. Pînă la sfîrșitul lunii iulie va trebui să avem deja Guvern. Noi nu avem încotro, în septembrie trebuie să mergem la Bruxelles cu temele de acasă făcute. Eu cred că toți politicienii înțeleg în ce situație noi ne aflăm”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

În context, politicianul a oferit și numele candidaților pe care PAS îi ia în considerație, pentru funcția de prim-ministru. „Noi avem cel puțin doi candidați. Nu avem motive să nu considerăm aceste nume. Dar noi acum trebuie să ne concentrăm pe campanie, să luăm un scor bun, iar a doua zi după alegeri vom veni cu detalii despre cine să ne reprezinte în Executiv”, a mai spus Grosu.

Este vorba despre cei doi candidați propuși anterior de către PAS, Natalia Gavriliță și Igor Grosu. Cu privire la funcțiile de miniștri, liderul PAS spune că formațiunea sa este deschisă spre negociere cu alte partide de dreapta, în special cu Platforma Demnitate și Adevăr, alături de care a făcut bloc comun la alegerile anterioare, dar și alături de care a participat la manifestații stradale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?