X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PAS, despre furtul miliardului: Deputații au pornit dezoffshorizarea

27 iul. 2022,, 15:44   Politică
3222 0

Partidul Acțiune și Solidaritate a reprezentat astăzi, 27 iulie, raportul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, privind frauda bancară.

Astăzi, un an de cînd a fost constituit comitetul format din șase experți, dintre care trei membri internaționali, a fost prezentat în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

”Reieșind din acest raport putem spune cu certitudine că frauda bancară a fost planificată de către o organizație criminală care a fost condusă de Vladimir Plahotniuc și care era constituită din alte grupuri conduse de Platon, Șor, Andronachi și alții.

Aceste grupări aveau ca membri reprezentanții din diferite structuri și sisteme, BNM, PG, CNA și altele”.

Raportul conține informații despre procesul furtului, dar și cu recomandări către autorități și instituțiile responsabile ”care trebuie să fie întreprinse astfel încît pe viitor să excludem o asemenea repetare”, spun deputații.


În cele din urmă, deputații PAS au declarat că s-au sesizat în baza acestui raport și au inițiat ”dezoffshorizarea”, iar pentru aceasta aleții poporului își propun:

- modificarea legislativă ce ar preveni și oferi instrumente legale pentru combaterea fraudelor bancare și spălării banilor, dar și accelerarea recuperării prejudiciului;

- să asigurăm controlul parlamentar asupra instituțiilor cu atribuții de prevenire și combatere a infracțiunilor pentru asigurarea elaborării actelor interne ce vor asigura intervenția promtă și imediată în asemenea situații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?