COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

PAS ar putea scoate lumea la proteste

7 mai. 09:14   Politică
3491 17

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, se arată nedumerit de tergiversarea de către Guvern a procesului de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor anticipate.

Liderul PAS și-a exprimat speranța că decizia privind alocarea fondurilor destinate scrutinului va fi luată la următoarea ședință a Executivului. În cazul în care, intenționat, nu va fi adoptată o astfel de decizie, liderul PAS spune că formațiunea sa va face apel la cetățeni, să iasă în stradă pentru a-și apăra dreptul la vot, notează Noi.md cu referire la IPN.

Potrivit președintelui interimar PAS, Republica Moldova dispune de banii necesari organizării alegerilor, iar Guvernul urmează să adopte cît mai curînd proiectul de hotărîre privind alocarea lor. În caz contrar, liderul PAS nu exclude scenariul protestelor în masă.

„Banii sînt identificați, noi știm care sînt sursele de unde pot fi luați acești bani și sper că la următoarea ședință a Guvernului va fi adoptată decizia de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor. În caz contrar, noi ne rezervăm posibilitatea, mă refer aici la cetățeni, să apărăm acest drept. Cei care încearcă să uzurpeze puterea se tem doar de cetățeni. Din păcate, ei nu se tem de procurori sau judecători, ci doar de cetățeni”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Președintele interimar PAS spune că în condițiile existenței decretului prezidențial privind data organizării scrutinului, nealocarea fondurilor destinate alegerilor ar reprezenta o încălcare a legii, pasibilă de pedeapsă.


Pentru organizarea alegerilor parlamentate anticipate este necesară suma de 125 de milioane de lei. Potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽