X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

PAS a înregistrat prima inițiativă legislativă în noua sesiune

4 aug. 2021,, 16:13   Politică
3070 0

Deputatul PAS Olesea Stamate anunță că a înregistrat prima inițiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a.

Potrivit deputatului, este vorba despre un proiect care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

"Acest proiect prevede o serie de modificări care vor fortifica activitatea ANI, printre care - introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ai conducerii ANI și al Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție), însă doar atunci cînd este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante.

Pînă la finele zilei proiectul va fi publicat pe pagina Parlamentului și orice persoană interesată va putea să-l consulte. Mulțumesc colegilor care s-au implicat activ la elaborarea acestuia și colegilor deputați care l-au susținut, prin semnarea proiectului", a scris Stamate pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?