X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PAS a înregistrat o inițiativă legislativă prin care cere anularea „secretului offshore”

13 apr. 2021,, 14:55   Politică
1849 1

Partidul Acțiune și Solidaritate a înregistrat o inițiativă legislativă prin care se urmărește anularea „secretului offshore” și asigurarea unei transparențe maxime a societăților comerciale de pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Noi.md.

Mai mult, prin această inițiativă se vrea scoaterea din anonimat a beneficiarilor efectivi ai firmelor offshore.

Potrivit unui comunicat al PAS, proiectul de lege pentru modificarea legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali propune implementarea unor prevederi prin care lista beneficiarilor efectivi ai tuturor companiilor cu fondatori în jurisdicții netransparente să fie publică.

„Vrem să cunoaștem numele celor care sub „secretul offshoreˮ ascund evaziuni fiscale, corupție, crime organizate, spălări de bani, atacuri raider.

În ultimul deceniu, dar și înainte de aceasta, noi am fost martori la foarte multe crime financiare. Aici mă refer inclusiv la atacuri raiduri, cînd peste noapte acțiunile proprietarilor legitimi sînt furate, în baza documentelor trucate. Noi am fost martori la furtul unui miliard din Banca Națională.


Această crimă economică a sărăcit populația, Noi am fost martori cum 22 miliarde de dolari au fost spălați în baza unor hotărîri de judecată corupte”, precizează membrii PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?