X 

Partidul „Șor”, OBLIGAT să plătească statului 2,9 MILIOANE de lei

9 apr. 2019,, 14:55   Politică
3176 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a obligat astăzi Partidul „Șor” să verse în buget suma de 2,9 milioane de lei, bani pe care i-a primit în calitate de donații în campania electorală de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Astfel, membrii CEC i-au dat dreptate lui Valeriu Munteanu, contracandidatul lui Ilan Șor din aceeași circumscripție uninominală, care a depus o contestație, reclamînd faptul că acest partid a primit ilegal bani de la mai mulți agenți economici, întrucît aceștia avuseseră, în ultimul an, contracte cu statul, lucru interzis de legislație.

Un exemplu este firma „Exfactor-Group”, care a donat Partidului „Șor” în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie suma de 605 mii de lei.

Partidul „Șor” urmează să achite statului suma de 2,9 milioane de lei timp de șase luni, cu posibilitatea eșalonării acesteia pînă la un an și jumătate.

De asemenea, CEC a decis să sesizeze Procuratura Generală în cazul firmelor care i-au donat bani acestei formațiuni, pentru depunerea unor declarații pe propria răspundere eronate.


Membrul CEC, Vladimir Șarban, s-a arătat nemulțumit de faptul că instituția a examinat destul de tîrziu această sesizare a lui Valeriu Munteanu. În opinia lui Șarban, aceste încălcări puteau influența rezultatele alegerilor parlamentare.

Menționăm că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Partidul „Șor” a cheltuit 19,86 de milioane de lei, 10,358 de milioane dintre care au reprezentat donații de la diverși agenți economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?