Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 903

Partidul „Șor”, OBLIGAT să plătească statului 2,9 MILIOANE de lei

9 apr. 2019,, 14:55   Politică
2752

Comisia Electorală Centrală (CEC) a obligat astăzi Partidul „Șor” să verse în buget suma de 2,9 milioane de lei, bani pe care i-a primit în calitate de donații în campania electorală de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Astfel, membrii CEC i-au dat dreptate lui Valeriu Munteanu, contracandidatul lui Ilan Șor din aceeași circumscripție uninominală, care a depus o contestație, reclamînd faptul că acest partid a primit ilegal bani de la mai mulți agenți economici, întrucît aceștia avuseseră, în ultimul an, contracte cu statul, lucru interzis de legislație.

Un exemplu este firma „Exfactor-Group”, care a donat Partidului „Șor” în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie suma de 605 mii de lei.

Partidul „Șor” urmează să achite statului suma de 2,9 milioane de lei timp de șase luni, cu posibilitatea eșalonării acesteia pînă la un an și jumătate.

De asemenea, CEC a decis să sesizeze Procuratura Generală în cazul firmelor care i-au donat bani acestei formațiuni, pentru depunerea unor declarații pe propria răspundere eronate.


Membrul CEC, Vladimir Șarban, s-a arătat nemulțumit de faptul că instituția a examinat destul de tîrziu această sesizare a lui Valeriu Munteanu. În opinia lui Șarban, aceste încălcări puteau influența rezultatele alegerilor parlamentare.

Menționăm că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Partidul „Șor” a cheltuit 19,86 de milioane de lei, 10,358 de milioane dintre care au reprezentat donații de la diverși agenți economici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав