Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Partidul Şor continuă împărţirea pomenelor electorale (VIDEO)

4 feb. 2019,, 14:40   Politică
4109 4

Valeriu Munteanu a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție nr. 18, Orhei, prin care cere excluderea din cursa electorală a controversatului om de afaceri Ilan Șor.

Candidatul Blocului ACUM spune în contestația sa că a intrat în posesia unor imagini video prin care Partidul „Șor” ar folosi resurse administrative și mijloace financiare ilegale pentru a corupe alegătorii.

Munteanu spune că a intrat în posesia unor imagini video realizate în fața Primăriei Orhei, de un martor ocular. Potrivit acestuia, la 1 februarie Partidul „Șor” ar fi organizat o întîlnire cu alegătorii, la care cetățenii ar fi primit cadouri electorale.

„Țin să precizez că conținutul prin volum al pungilor oferite și evidențiate în materialul video, denotă acțiuni vădite ce pot fi calificate ca corupere a alegătorului, nefiind cu certitudine niște „cadouri simbolice”, astfel precum sînt definite în art. 41 alin. (6) din Codul electoral”, menționează candidatul Blocului ACUM.

Imaginile video au fost publicate pe pagina de Facebook a lui Valeriu Munteanu. Din acestea se vede că mai multe persoane sînt prezente în fața Primăriei Orhei. Acestea au pungi cu simbolurile Partidului „Șor”, iar la dispoziția le-a fost pus și transport organizat.


În contestația depusă, Munteanu evidențiază încălcarea legislației electorale, coruperea alegătorilor, utilizarea resurselor administrative și a mijloacelor financiare ilicite. În acest context, Munteanu cere excluderea afaceristului cu o reputaţie dubioasă Ilan Șor din cursa electorală

Contactată telefonic de reporterii ZdG, purtătoarea de cuvînt a Partidului „Șor”, Alina Șargu, a declarat că nu poate vorbi. Fiind apelată repetat, aceasta nu a mai răspuns la telefon, pentru a comenta acuzațiile aduse de la Valeriu Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?