Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 299
Eurovision stiri: 417

Partidul Șor ar putea fi scos în afara legii

9 noi. 2022,, 15:31   Politică
2530 0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărîrii de Guvern prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor.

Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în sesizarea înaintată sînt prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de pînă acum, Partidul Șor a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

„La toate scrutinele la care a participat, Partidul Șor a fost sancționat pentru încălcarea legislației electorale, inclusiv pentru finanțare ilegală. Mai mult, acțiunile de finanțare ilegală capătă proporții tot mai mari față de ceea ce a fost în trecut, partidul fiind investigat chiar și în prezent în cadrul unor cauze penale privind finanțarea ilicită venită din partea unui grup criminal organizat”, a menționat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.


Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sînt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lîngă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий