Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Șor a anunțat că nu va vota pentru Guvernul Gavrilița

6 aug. 2021,, 10:45   Politică
3142 6

Partidul Șor nu va vota pentru Guvernul Gavrilița și echipa sa de miniștri, „din cauza speculațiilor apărute recent”. Anunțul a fost făcut înainte de ședința Parlamentului, de către deputata Șor, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Marina Tauber a spus că inițial au vrut să fie corecți „ca de fiecare dată”, însă s-au răzgîndit.

„Nu am venit în Parlament pentru show-uri politice. Sperăm că politica moldovenească se va schimba. Văzînd speculațiile apărute în spațiul public, în special cele ale candidatul desemnat anunțăm că nu vom vota pentru acest Guvern”, a spus Tauber.

Săptămîna trecută cei din Șor au spus că vor susține Guvernul Gavrilița. În aceeași zi, BECS a anunțat că nu vor susține niciun candidat care vine de la PAS.

„Indiferent ce candidat nu va fi, noi sîntem într-o opoziție care va critica dur această Guvernare. Nu o vom susține”, a declarat Furculița.


Decizia celor din fracțiunea Șor de a se declara în „opoziție constructivă” induce ideea unei „înțelegeri între ultimii și cei din PAS pentru o eventuală majoritate constituțională”. Declarația aparține Partidului Comuniștilor, care susține că fracțiunea Șor va avea rol de a asigura pentru PAS suficiente voturi de a modifica Legea Supremă a țării - Constituția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?