Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Partidul Socialiștilor are un nou statut și un nou program politic

19 dec. 2021,, 18:32   Politică
2735 9

Membri ai Partidului Socialiștilor s-au întrunit ieri la Congresul al XVII-lea al partidului în care au adoptat Statutul PSRM, într-o nouă redacţie, și au aprobat noul Program Politic al PSRM „Echitate! Statalitate! Dezvoltare!”. Tot la Congres Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al formațiunii, comunică MOLDPRES.

La lucrările Congresului au participat delegați PSRM din toată țara, precum și oaspeți de peste hotare: Artiom Biceaev, prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat din Rusia pentru Dezvoltarea Societății Civile, reprezentant al Partidului „Edinaia Rossia” și Elena Drapeko, deputat al Dumei de Stat din partea Partidului „Spravedlivaia Rossia”.

Delegaţii Congresului au adoptat Statutul Partidului Socialiştilor într-o nouă redacţie, în care sînt indicate modificările în structura şi atribuţiile noii conduceri a PSRM. Astfel, a fost exclusă funcţia de preşedinte al partidului, atribuţiile fiind transmise organului central al formaţiunii – Comitetul Executiv, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de 4 ani.

Tot în cadrul Congresului a fost adoptat noul Program Politic al PSRM „Echitate! Statalitate! Dezvoltare!” și a fost aleasă noua componenţă a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi a Comisiei Republicane de Control a formațiunii.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?