X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Partidul Nostru” cere stoparea speculațiilor privind interzicerea limbii ruse

5 iun. 2018,, 17:41   Politică
4365 8

„Partidul Nostru“ (PN) a făcut apel la toate forțele politice din Republica Moldova să pună capăt speculațiilor privind interzicerea limbii ruse, să renunțe la utilizarea rusofobiei și a altor manifestări de xenofobie pentru atingerea unor obiective politice înguste, iar autoritățile – să nu se lase atrase în astfel de provocări.

PN a declarat acest lucru numind inadecvat și provocator noul val de speculații pe marginea interzicerii limbii ruse în Republica Moldova, în care s-au pomenit implicate Curtea Constituțională și o serie de partide politice.

După cum se menționează în declarația „Partidului Nostru“, complet falimentarul Partid Liberal a decis să se reafirme cu un alt „rîgîit xenofob“, adresîndu-se la Curtea Constituțională cu cererea de a anula statutul limbii ruse ca limbă de comunicare internațională pe teritoriul republicii.

Potrivit declarației, Curtea Constituțională, care, după adoptarea unei serii de decizii provocatoare și anticonstituționale, demult s-a transformat într-o caricatură a legalității.

Încă o dată organul de jurisdicție constituțională, menit să stabilească dacă o lege sau alta este conformă Constituției, și-a depășit atribuțiile prin introducerea unei „inovații“ legale precum „lege desuetă” (învechită), ca și cînd legea ar fi un fel de haină second-hand.


„Partidul Nostru“ menționează că acest ”spectacol” a devenit o provocare directă, care poate duce la sporirea tensiunilor interetnice și subminarea stabilității în societate, la creșterea neîncrederii minorităților naționale, a regiunilor întregi, cum ar fi Transnistria, Găgăuzia, Taraclia, a regiunilor din nordul Moldovei față de autoritățile centrale.

În acest context, „Partidul Nostru“ a făcut apel la toate forțele politice din Republica Moldova să pună capăt speculațiilor privind interzicerea limbii ruse, să renunțe la utilizarea rusofobiei și a altor manifestări de xenofobie pentru atingerea unor obiective politice înguste, iar autoritățile – să nu se lase atrase în astfel de provocări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?