X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Partidul lui Cavcaliuc a dat în judecată Comisia Electorală Centrală

21 ian. 2022,, 09:33   Politică
2945 1

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc, anunță că a depus o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Cei de la partid spun că au primit o somație din partea CEC-ului de a returna, în mod de sancțiune, donația primită în sumă de 90 000 de lei. Reprezentanții CEC au argumentat că donația către partid, de la 2 companii, este ilegală. Acum, PACE solicită Comisiei întoarcerea banilor primiți, anterior, de partid, notează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„La data de 02 noiembrie 2021, Partidul Politic „PACE” a primit o somație din partea CEC-ului de a returna în mod de sancțiune în buget donația primită legal, de 90 000 de lei, de la 2 companii care au fost acuzate neîntemeiat de CEC, și în temeiul acestei acuzații arbitrare, ilegale și ne fondate CEC unilateral a lipsit partidul PACE de puținile subvenții care le primea de la stat”, spun reprezentanții PACE.

Astfel, partidul declară că au fost lipsiți de resurse necesare pentru a-și achita facturile pentru sediu. „Lipsindu-ne de posibilitatea să achităm măcar arenda sediului modest, facturile la gaz și lumină, servicii comunale care au crescut enorm din cauza acestei guvernări incompetente”, se arată în declarația PACE.

„Partidul Politic PACE este nevoit să își găsească dreptatea în instanța de judecată, și în acest sens am depus o cerere la data de 14.01.2022 de chemare în judecată a CEC-ului”, comunică reprezentanții Partidului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?