X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Partidul este finanțat de Plahotniuc? Răspunsul lui Muntean

13 aug. 2019,, 10:40   Politică
4907 1

Activitatea viitorului partid „Congresul Civil”, pe care intenționează să-l înregistreze foștii deputați comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, nu va fi sponsorizat din afara țării. Banii au fost adunați de la persoanele care fac parte din grupul de inițiativă, care crează formațiunea politică, afirmă Muntean.

Acesta neagă că viitorul partid ar fi finanțat de Vladimir Plahotniuc, așa cum s-a vehiculat.

„Nu avem finanțare de la nimeni. Eu ultima oară am avut un contact cu Plahotniuc în Parlament, numai în Parlament. După – nu”, a declarat Iurie Muntean în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune „TVC 21”.

Acesta mai spune că nu au nicio legătură cu activitatea viitorului partid nici deplasările lui Mark Tkaciuk la Moscova. Potrivit lui Munteanu, Tkaciuk este profesor universitar la o instituție din capitala Rusiei. „Și eu zbor de 5-6 ori pe an la Moscova”, a adăugat Muntean, precizînd că participă la diferite evenimente și scrie o teză de doctorat la Moscova.

Iurie Muntean afirmă că Congresul de constituire a viitorului partid politic este planificat pentru luna septembrie a anului curent. În prezent, se colectează semnături în raioane pentru înregistrarea formațiunii la Ministerul Justiției. Din partidul „Congresul Civil” ar urma să facă parte mai mulți foști comuniști, a dezvăluit anterior Mark Tkaciuk.


Ieri, Tkaciuk a scris pe facebook că ar fi primit mai multe solicitări de la democrați care vor să adere la noul partid. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a reacționat și a cerut lista celor care au venit cu astfel de rugăminți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?