X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Partidele politice – pe cont propriu sau în blocuri electorale la alegerile din 11 iulie

5 mai. 2021,, 09:31   Politică
2195 0

Platforma Da respinge ideea unui bloc electoral creat împreună cu PLDM, merge pe cont propriu la alegerile anticipate din 11 iulie și se arată convinsă că va accede în următorul Legislativ.

Sigură pe șansele sale de a obține majoritatea în viitorul Parlament este și PAS. În același timp, Partidul Nostru creează blocul electoral „Renato Usatîi”, mizînd pe popularitatea pe care o are edilul de Bălți în rîndul alegătorilor.

Potrivit reprezentanților Partidului Nostru, crearea blocului electoral „Renato Usatîi” reprezintă o dorință de a face dreptate formațiunii care a fost exclusă din cursa electorală în anul 2014. Ulterior, CEDO a dat cîștig de cauză partidului „Patria” care-l avea pe Renato Usatîi primul pe lista electorală.

În același timp, reprezentanții Platformei DA infirmă zvonurile apărute în spațiul public și spun că formațiunea condusă de Andrei Năstase nu va face bloc electoral cu PLDM.

„Nu vedem nicio șansă de a merge cu cineva în bloc. Noi acceptăm pe platforma noastră personalități din societatea civilă, din alte partide, dacă nu s-au compromis, dar nu poate fi vorba de bloc electoral. Da, cineva din Platforma DA a purtat niște discuții cu unii reprezentanți din PLDM, dar asta nu înseamnă că este ceva important”, a spus deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan.


Consecvenți în ideea lor de a merge pe cont propriu în anticipate sînt reprezentanții PAS. Aceștia exclud ideea unui bloc electoral cu Platforma DA, după modelul blocului ACUM.

„Facem parte din aceeași familie europeană cu Platforma DA, totuși sîntem partide diferite. Noi avem electoratul nostru distinct, avem viziuni diferite în ceea ce privește procesul de administrare a țării, de aceea noi mergem acum singuri în alegeri”, a spus deputatul PAS, Virgil Pîslariuc.

Potrivit Codului Electoral, pragul electoral pentru blocurile formate din 2 partide este de 7%, iar în cazul blocurilor formate din 3 partide pragul electoral este de 9%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?