X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Parteneriatul Guvern - ONU va contribui la accelerarea realizării agendei europene a R.Moldova

29 sep. 2022,, 18:00   Politică
2492 0

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea a discutat cu directoarea regională a ONU pentru Europa și Asia Centrală, Gwi-Yeop Son despre prioritățile Guvernului pentru următoarea perioadă în contextul agendei europene, dar și crizelor care afectează țara noastră.


Dumitru Udrea a mulțumit pentru susținerea necondiționată oferită Republicii Moldova, în special în perioada pandemiei COVID-19 și crizei refugiaților din Ucraina. „În ultimii ani, Republica Moldova a răspuns mai multor provocări la nivel mondial și regional, iar asistența și experiența Oficiului Coordonatorului Rezident și agențiilor ONU au contribuit extrem de mult la depășirea acestora, mai ales în acest an”, a subliniat Secretarul general al Guvernului.


La rîndul său, Gwi-Yeop Son a apreciat cooperarea excelentă dintre ONU și Guvern și a felicitat Republica Moldova pentru obținerea statutului de țară candidată la UE, menționînd că „ONU va susține Moldova pe calea sa de aderare la Uniunea Europeană, mai ales că Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030 reprezintă fundamentul Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, astfel realizîndu-se sinergia dintre acestea și agenda europeană”.


Cei doi oficiali au discutat despre realizarea agendei anti-criză a Guvernului, cît și despre prioritățile strategice în cele patru domenii de impact ale cooperării Guvern-ONU și anume: justiție corectă și incluzivă, guvernare participativă și coeziune socială, economie durabilă, dezvoltare ecologică, comunități puternice și rezistență la dezastre și la schimbările climatice.


De asemenea, pe agenda discuțiilor a fost și colaborarea pentru pregătirea următoarei conferințe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Paris, la sfîrșitul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?