X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Parlicov: " Un ministru trebuie să aibă salariu mai bun decît un chelner"

31 mai. 2023,, 10:31   Politică
3218 0

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a comentat prevederile incluse în proiectul de rectificare a bugetului de stat, care prevăăd majorarea salariilor miniștrilor și ale altor funcționari publici, începînd cu 1 iunie curent.

"Problema Republicii Moldova sînt salariile mici, dar cu venituri neclar de unde luate. La mine toate veniturile au fost legale, eu consider că un ministru pentru responsabilitatea care o poartă trebuie să fie achitat, cel puțin, un pic mai bine decît un chelner. Astăzi, un chelner de la un restaurant bun primește mai mult decît un ministru. Eu consider că trebuie rezolvată nu problema salariilor înalte, dar veniturile nedeclarate ale celor care au salarii mai mici, dar au mașini scumpe și case scumpe. Iar pentru asta există instituții", a menționat Victor Parlicov.

Potrivit modificărilor operate, valoarea de referință pentru calculul salariilor miniștrilor ar urma să crească de la 1.900 de lei la 3.600 de lei.

Anterior, premierul Dorin Recean a anunțat că urmează să fie majorate și salariile altor angajați din administrația publică.

Oficialul a explicat că acest adaos este necesar, în contextul în care țara are nevoie de cadre competente, care să pregătească armonizarea legislației naționale cu cea europeană.


3
0
0
2
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?