Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlicov și-a exprimat speranța că activiștii Șor vor ajunge "acolo unde le este locul"

22 mar. 2023,, 17:17   Politică
3077 2

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, comentînd solicitarea protestatarilor transportați de Partidul ȘOR, și-a exprimat speranța că organizatorii vor ajunge cît de curînd acolo unde le este locul.

Nu a menționat unde anume, dar cel mai probabil s-a referit la închisoare, în contextul în care a dat de înțeles că se protestează cu bani, ceea ce este ilegal, în conformitate cu legislația. Mai multe declarații a făcut la emisiunea „Punctul pe AZi”, transmite realitatea.md.

„Dacă urmăriți protestele, baza reală este destul de scundă. Dacă veți urmări oamenii, cea mai mare parte sunt necăjiți, dar nu există un suport social. Ele nu ar fi existat, dacă nu ar fi fost inspirate din afară. Dacă nu ar fi acele compensații, acel suport extern, mecanisme de compensare, vă asigur că baza de proteste era cu mult mai largă. Acea scînteie care încearcă s-o tot arunce alde Șor putea prinde foc”, este de părere ministrul.

Potrivit lui Victor Parlicov, protestele împotriva guvernării organizate de Partidul Șor sau mai nou Mișcarea Pentru Popor (MPP) sînt niște acțiuni sporadice. În această ordine de idei, și-a exprimat speranța că „cît de curînd vor ajunge acolo unde le este locul”.

Amintim că reprezentanții MPP, în frunte cu deputații Partidului „ȘOR”, însoțiți de mai mulți protestatari, au cerut audiență la prim-ministrul Dorin Recean.


Ei insistă ca actuala guvernare să achite integral facturile cetățenilor la servicii comunale pentru cele trei luni de iarnă. Nu o singură dată s-au plîns că accesul le-ar fi fost îngrădit în instituția executivului, însă la unul din proteste, organizat în ziua de duminică, 12 martie, totuși au reușit să intre, cel puțin Marina Tauber, pentru a depune „rezoluția”.

Atunci guvernarea ar fi primit termen – pînă luni. Și fiindcă nu li s-a răspuns, Mișcara pentru Popor a continuat protestele.

4
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?