X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Parlamentul va examina moțiunea simplă asupra activității MAI

2 dec. 2020,, 21:49   Politică
3967 0

Parlamentul va examina în cadrul ședinței de pe 7 decembrie moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne. O decizie în acest sens a fost luată de Biroului permanent al Legislativ.

Printre proiectele care vor fi discutate în plen se mai numără și proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medical pe anul 2021 și politica bugetar-fiscală și vamală, transmite agora.md.

Precizăm că pe 19 noiembrie deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a propus Legislativului o moțiune simplă împotriva șefului de la MAI, Pavel Voicu. Alesul a precizat că respectiva moțiune nu cere demisia lui Voicu, ci reprezintă o poziție față de politica ministerului. La baza acestei moțiuni au stat cazurile de răpire a cetățenilor moldoveni din stînga Nistrului. Documentul a fost semnat de PAS și Platforma DA.

Deputatul a precizat că prin actuala moțiune simplă se dispune prezentarea unui raport de combatere a grupurilor paramiliatare transnistrene, elaborarea unui plan de combatere a criminalității și menținerii ordinii publice și prezentarea unor explicații Parlamentului din partea MAI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?