Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Parlamentul se întrunește în ședință. Ce subiecte vor fi discutate

10 noi. 2022,, 07:15   Politică
1675 0

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare, care urmează să fie desfășurate în perioada 10 – 17 noiembrie.

Deputații vor examina, în prima lectură, ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (SA ”CET-Nord”) – Faza II”, semnat la Chișinău la 5 octombrie 2022. Tot în prima lectură va fi examinată și ratificarea Acordului dintre țara noastră și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, care prevede acordarea unui împrumut de 60 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar.

În perioada 10 – 17 noiembrie, va fi propusă spre adoptare Strategia națională de dezvoltare ”Moldova Europeană 2030”. În a doua lectură va mai fi dezbătută inițiativa legislativă care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie, precum și modificarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Ședința plenară va începe la ora 10:00.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?