Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul României susține noul Guvern Sandu

27 iun. 2019,, 09:20   Politică
3663 1

Parlamentul României a adoptat o declarație de susținere a noului Guvern de la Chișinău în frunte cu Maia Sandu și privind angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Documentul a fost adoptat de Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului României cu majoritate de voturi, transmite IPN.

Parlamentul României încurajează întreaga clasă politică din Republica Moldova să semneze o declarație privind angajamentul ferm față de un parcurs european ireversibil al țării, precum și față de reformele necesare îndeplinirii acestui scop. Acesta îndeamnă forțele politice de la Chișinău, aflate la guvernare sau în opoziție, la colaborare parlamentară și politică în conformitate cu regulile de bază ale democrației.

În document se menționează că România reiterează și întărește sprijinul României față de aspirațiile europene ale Republicii Moldova și așteaptă un angajament ferm din partea Guvernului pentru continuarea parcursului european prin implementarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător încheiate cu Uniunea Europeană, în măsură să consolideze și să dezvolte construcția democratică de la Chișinău și să aducă Republica Moldova mai aproape de UE.

În același document se solicită Guvernului României intensificarea eforturilor pentru stabilirea deplină a colaborării dintre Moldova și UE și mobilizarea tuturor măsurilor de sprijin, inclusiv financiar, pentru susținerea Guvernului moldovenesc în procesul de reformă și a aplicării agendei politice și de asociere la UE.

Parlamentul României prin acest document se angajează să intensifice dialogul interparlamentar în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova.

Guvernul în frunte cu Maia Sandu a fost votat pe 8 iunie în prima ședință a Parlamentului după formarea unei coaliții dintre PSRM și Blocul ACUM.

Maia Sandu a anunțat miercuri, 27 iunie, că prima sa vizită oficială o va face pe 2 iulie, la București, la invitația președintelui României Klaus Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?