Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Parlamentul Republicii Moldova și cel al României au semnat o declarație comună

11 iun. 2018,, 14:45   Politică
2803 9

Astăzi, la Chișinău a fost semnată Declarația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și cel al României, notează Noi.md.

Documentul stabilește prioritățile în viitoarea colaborare dintre cele două țări în sfera integrării europene. Totodată, prin intermediul acestui document deputații îndeamnă guvernele Republicii Moldova și României să contribuie activ la realizarea proiectelor de politică externă, siguranță națională, economie, dezvoltare regională, agricultură, energie, industrie, educație, cultură și resurse umane.

Printre obiectivele anunțate pentru perioada următoare se numără: înaintarea demersurilor privind urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană, dezvoltarea cooperării în domeniul construcției şi modernizării infrastructurii de transport, sporirea eficienței mecanismelor de control în punctele de trecere a frontierei în vederea fluidizării fluxurilor de persoane, mijloace de transport și mărfuri.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se întrunește de două ori pe an, în sesiuni de lucru, alternativ, la București și Chișinău. Ultima reuniune a avut loc la București în perioada 20-21 noiembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?