X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul Republicii Moldova împlinește 32 de ani

23 mai. 2023,, 10:20   Politică
2722 1

Parlamentul Republicii Moldova împlinește, astăzi, 32 de ani. Cu ocazia aniversării, Președintele Legislativului, Igor Grosu, a menționat că datoria parlamentarilor, încredințată atunci cînd au fost aleși, este de a îmbunătăți viața oamenilor.

„Deputații sînt aleși de oameni ca să-i reprezinte. Oamenii ne-au dat încrederea pentru ca să le îmbunătățim viața. Ei vor să trăiască acasă așa cum văd că se trăiește în țările europene”, se menționează în mesajul transmis de șeful Legislativului.

La rîndul său, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a subliniat că, în toți cei 32 de ani, angajații Secretariatului Legislativului au fost alături de deputați și de cetățeni, prin activitatea desfășurată.

„Eforturile de modernizare a corpului de funcționari, în special în contextul acordării statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, sînt importante pentru o instituție eficientă, transparentă și profesionistă. Noi succese instituției parlamentare, felicitări tuturor actualilor și foștilor angajați!”, se spune în mesajul Tamarei Gheorghița.

În toți anii de activitate pînă în prezent, Parlamentul a adoptat 13 576 de acte legislative și s-a întrunit în 1914 de ședințe plenare.


Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

4
0
0
5
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?