COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parlamentul a organizat Ziua ușilor deschise

Parlamentul a organizat Ziua ușilor deschise

Parlamentul Republicii Moldova a desfășurat luni, 28 octombrie, Ziua ușilor deschise cu genericul ”Începe vacanța de toamnă în Parlament!”, a relatat pentru moldpres Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În prima parte a zilei, în parteneriat cu elevii și profesorii Colegiului ”Alexei Mateevici”, specialitatea jurisprudență, a fost organizat un atelier de simulare a dezbaterii unui proiect de lege în ședință plenară a Parlamentului.

Drept exemplu a servit proiectul de modificare și completare a art.23 din Codul de Procedură Civilă a Republicii Moldova, care prevede ca ședințele publice să se transmită în regim online (live) pe portalul instanțelor judecătorești.


Dezbaterile s-au încheiat cu procedura de vot și cu adoptarea improvizată a proiectului. Elevii au obținut certificate de participare care le-au fost decernate de secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

În cea de-a doua jumătate a Zilei ușilor deschise, Parlamentul invită toți doritorii să viziteze clădirea Legislativului. Tururile ghidate sînt organizate din jumătate în jumătate de oră, de la 13:00 la 15:30, fără înregistrare prealabilă, doar în baza unui act de identitate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load