COVID-19 în MOLDOVA

Parlamentul European are un nou raportor pentru Moldova

Parlamentul European are un nou raportor pentru Moldova

Eurodeputatul Dragoș Tudorache a devenit noul raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Tudorache a declarat, cu această ocazie, că se simte onorat să se afle în această funcție.

Republica Moldova și evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atît în perioada în care am făcut parte din guvernul Ciolos, cît și din momentul apariției PLUS”, notează Tudorache.

El susține că e de datoria UE să ajute Republica Moldova să se integreze în familia europeană.


„Cred că avem o datorie față de noi să fim ceea ce așteaptă Moldova de la noi. Și avem o datorie să ajutăm Moldova să devină un laborator de bune practici pentru integrarea europeană. Din poziția mea de raportor și de membru al Parlamentului European mă voi asigura că evoluția relațiilor cu Republica Moldova va însemna un parcurs european dedicat cetățenilor moldoveni”, a adăugat Tudorache.

Dragoș Tudorache a ocupat funcția de ministru de Interne, începînd de la la 17 septembrie 2016 pînă pe 4 ianuarie 2017, cînd a fost investit Guvernul Sorin Grindeanu, în urma alegerilor legislative. Aanterior el a fost șef de cancelarie în Guvernul Cioloș.

În 2018 el s-a înscris în Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), imediat după înființarea acestuia și candidat pe listele formațiunii pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load